Страница: Архив: Новини
 Архив:
ПРОТЕСТ

 TUFEMIПреглед на видео презентацията

 
 Служебните обувки – на независим тест

 В присъствието на председателя на ФКК на СФСМВР Иван Савов и представители на останалите синдикати в МВР в Склад №3 на Дирекция УССД – МВР се извърши инспекция на предоставените до момента първа серия чифтове обувки за нуждите на МВР. Обсъдени бяха отзивите на служителите, тестващи обувките. На случаен принцип бяха избрани три чифта – мъжки зимни, мъжки летни и дамски тип “Кубинка”, които след съответното маркиране на чифтовете бяха предадени за извършване на лабораторен тест в независима лаборатория. След приключване на лабораторния тест екземпляр от протокола ще бъде предоставен на СФСМВР и ще бъде качен на сайта на федерацията sfsmvr.org.

Още по темата ....Добавена: 12.03.2010 г., 11:11 ч.

 

 СКЪРБИМ!

Днес в 12.00 часа по инициатива на СФСМВР във всички структури на МВР в страната служителите почетоха паметта на загиналия при изпълнение на служебните си задължения колега от РУ Казанлък, Бончо Чернев. Той бе погребан в 14.00 часа в родното си село. Бончо Чернев посмъртно бе удостоен с Почетен знак на МВР - трета степен.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ!

Добавена: 10.02.2010 г., 17:00 ч.

 

 ПРЕМИЕРЪТ: СТОЯ ЗАД ВАС!

Днес, 10.02.2010 г. се състоя среща на представителите УС на СФСМВР Валентин Попов – председател на УС, Галентин Грозев и Борислав Мазнев – заместник-председатели, с министър – председателя на Р България Бойко Борисов. В срещата участваха и зам. министрите на вътрешните работи Веселин Вучков и Павлин Димитров. Премиерът определи исканията на СФСМВР, поставени в Отвореното писмо, като справедливи и основателни, и категорично заяви, че застава на страната на СФСМВР. Той пое твърд ангажимент при постъпване на финансови средства в държавния бюджет на първо място да бъдат осъвременени материално-техническата база и социалните уловия в МВР. Министър-председателят уточни, че в края на май – началото на юни 2010 г. предстои актуализация на републиканския бюджет, при която ще участват и представители на СФСМВР. Премиерът Борисов прие принципно предложението на СФСМВР сериозен процент от постъпленията, които реализира МВР при изпълнение на дейностите си, да бъде връщан в бюджета на ведомството, както и процент от сумите, които постъпват по сметката на Министерството на правосъдието във връзка с разноски по наказателни дела, да бъдат превеждани по сметката на МВР. Министър-председателят възложи проверка по изпълнението на проекта по програма PHARE за изработка на униформи за Гранична полиция заради сигнал от СФСМВР за лошо качество и необосновано високи цени на изработените униформи.
Премиерът подчерта, че всички разумни предложения на СФСМВР трябва да залегнат в новия Закон за МВР. Той заяви, че назначаването и преназначаването на служители в МВР трябва да се осъществява при прозрачност и ясно критерии, валидни за всички служители без изключение. Проверките, които се извършват, трябва да обхващат всички служители на съответното звено, а не да са насочени избирателно, за да се избегне двойният стандарт.
Бойко Борисов обърна внимание на двамата зам. министри на вътрешните работи, че предприеманите действия по отношение на социалната политика в МВР следва да бъдат оповестявани и дискутирани с представителите на синдикалните организации.
Представителите на СФСМВР представиха на премиера сигнали за необосновано назначаване и преназначаване на служители в МВР. Те декларираха, че ще представят на членовете на Федерацията поетите от премиера ангажименти и постигнатите договорености на срещата. Последващите действия на СФСМВР ще бъдат определени след сондаж на мненията на членовете на Федерацията, като готовността за активни мероприятия в защита на исканията ни остава.

Добавена: 10.02.2010 г., 14:10 ч.

 

 Министър Цветанов: Пари няма, но ще продължим да разговаряме

Днес, 10.02.2010 г. се състоя среща на представители УС на СФСМВР с министъра на вътрешните работи Цветанов по повод Отвореното писмо до министър-председателя с програмни искания, което СФСМВР разпространи. Срещата бе протоколна. Министър Цветанов декларира за пореден път, че държи на диалога със синдиката, без да поема конкретни ангажименти. По отношение на финансовите искания, изложени в писмото, представителите на СФСМВР получиха отговор, че пари няма и за да се изпълнят, би могло да се наложи намаляване на заплатите или съкращаване на до 10 000 служители. От страна на СФСМВР бе обяснено, че исканията в Отвореното писмо са обобщение на базата на сигнали и предложения от членове на синдикални дружества и беше подчертано, че служителите желаят да защитят активно правата си по всички законови форми със или без участието на синдикалните организации. Отговор от министъра на искането СФСМВР да участва в подготовката на новия Закон за МВР не бе получен. Иначе на няколко пъти бе подчертано, че диалогът със синдикатите е повече от необходим. Конкретни проблеми на синдикални дружества, поставени от СФСМВР, бяха насочени за решаване към зам. министър Павлин Димитров. Към момента все още се работи по 5-годишната програма за развитие на МВР, стана ясно от срещата.
Ръководството на МВР взе решение да подкрепи призива на СФСМВР загиналият колега Бончо Чернев да бъде почетен с минута мълчание от всички служители в МВР днес в 12,00 часа.

Добавена: 10.02.2010 г., 14:05 ч.

Страници: 1 2 3 4 5 6 7 8
 
 


ПАРТНЬОРИ
© 2009-2018 СФСМВР.