Руската полиция следи мобилните телефони на потребителите

[   Facebook коментара ]

Полицията по света ...

Руската полиция следи мобилните телефони на потребителите

Мнениеот sfsmvr

    Руската полиция следи мобилните телефони на потребителите за по-пълноценна борба с крадците

    Ето и малко ирония: докато Едуард Сноудън, който разкри на света за системата за наблюдение на граждани в САЩ PRISM, избра да се скрие в Русия, то самата руска полиция съвсем скоро ще пусне подобна система за следене на мобилните телефони на гражданите.

    В опит да се борят по-пълноценно с крадците, полицаите в Москва ще използват специални машини, които да разчитат информацията от мобилните телефони на пътниците в метрото. Това твърди руският вестник Известия. По думите на шефът на московската метро полиция Анрей Моков устройствата ще могат да разчитат информацията от СИМ картите на всички, стоящи в радиус от 5 метра от полицая.

    Съответно, устройството ще съобщава на органите на реда ако открие телефон, който се води за откраднат. Освен с въпросното устройство, полицаите ще разполагат и с множество нови камери в метро станциите, с които да следят по-добре „заподозрените в кражба”.

    И докато в страната е забранено да се следят гражданите без съдебна заповед, то няма закон, който да забранява следенето на собствеността на компаниите. Очевидно, СИМ картите спадат в категорията „Собственост на дадена компания”.

[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Facebook коментариНазад към Полицията по светаКой е на линия

Регистрирани потребители: Google [Bot], YandexBot3

cron