Борисов: Няма вмешателство в сектор "Сигурност"

[   Facebook коментара ]

Интерактивна медиа ....

Борисов: Няма вмешателство в сектор "Сигурност"

Мнениеот sfsmvr

  Борисов: Няма вмешателство и нерегламентирани контакти в сектор "Сигурност"

  Няма вмешателство, влияние и нерегламентирани контакти в сектор „Сигурност”, не е установена несъвместимост със службата на определени хора, за които възникна интерес. Това обясни премиерът Бойко Борисов в отговор на депутатски въпрос от ДПС, свързан с цялостната кадрова политика на правителството в сектор "Сигурност", предаде БГНЕС.

  Кадровата ни политика се базира на прозрачност, публичност,обективност, конкурентно начало, забрана за дисриминиране, планиране и управление на подбора на кадрите. Назначенията се извършват на базата на определена практика, каза Борисов и цитира съответните документи. Премиерът даде обяснения и за конкретни случаи за назначения в системата в системата и мотивите за техните действия. Според Борисов едно от големите обвинения към предишния им мандат е бил за полицейщина. Сега в две поредни питания аз разбирам, че всъщност или библиотекаро-сарайски, или приятелско-съпружески кръг, или еди-какво си, се намесват в управлението на службите, каза той. „Ако е вярно това, и в едната, и другата посока би било максимално добре за опозицията, че са представени добре в този сектор и вие, и ДСБ”, заяви още премиерът Борисов.

  Той поясни, че опозицията трябва да бъде спокойна, че имат представили, които следят дали се спазват законите. Борисов припомни, че днес е излязъл анализ на празните кутии от цигари. Резултатите са много фрапантни, посочи той.

  „Резултатът е най-добър за всички времена - 8,3%. Заварили сме над 20%. В момента прокурори, ДАНС, служители на полицията, ГДБОП, данъчните, митниците полагат огромни усилия да съберат и видно е, че събират повече пари в бюджета и видно е, от резултатите колко по-добре сме от много държави в Европа, и това се забелязва от всички, каза той. Борисов се обърна към Карадайъ и посочи, че ако усилията на ДПС и на ДСБ са концентрирани да подпомогнат службите, ще бъде само успех за страната. Гарантирам, че не допускам хора от библиотекаро-сарайския, защото когато използват епитети като приятелско-съпружески кръг това само унижава служителите и хората, които действително много работят, каза той. „Има достатъчно политически теми за атака, бъдете спокойни няма вмешателство, влияние или нерегламентиран контакт в тази сфера”, се обърна Борисов към Карадайъ и Атанас Атанасов от ДСБ. Премиерът съобщи данни, преди да започне да отговаря на депутатски въпроси, касаещи декларацията на БСП лява България, прочетена от председателя на ПГ Корнелия Нинова, за нарастването на дълга на държавата. През 2013 г. 17.1% ни е дълга от БВП на страната, през 2014т. - 27%, а през 2015- 26%- това можете да го видите веднага, отсече премиерът. Статистиката е достатъчно убедителна, смята той.

  https://www.24chasa.bg/novini/article/5552912
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Facebook коментариНазад към МедиаКой е на линия

Регистрирани потребители: Google [Bot]

cron