СФСМВР: Национален протест - 20.03.2010 год., от 12.00 ч.

[   Facebook коментара ]

Предстоящи събития ....

СФСМВР: Национален протест - 20.03.2010 год., от 12.00 ч.

Мнениеот sfsmvr

  Провеждаме национален протест под мотото „Да върнем МВР на хората!” на 20.03.2010 г. от 12.00 ч. пред Народния театър!

  Виж цялата новина
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Re: СФСМВР: Национален протест - 20.03.2010 год., от 12.00 ч.

Мнениеот Милена

Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР е взел решение на базата на проучване на нагласите на членовете си да премине към протестни действия заради неизпълнените ангажименти от страна на ръководството на МВР и липсата на конкретни резултати от срещата с министър-председателя Бойко Борисов. Това са съобщили от Управителния съвет на синдиката в неделя.
Протестът се предвижда за 20 март от 12 ч. в София под мотото "Да върнем МВР на хората!". Мястото и формата ще бъдат уточнени допълнително. “Всичко това, което искахме преди е още актуално. Няма никакъв напредък по нашите желания. Предстоят протести заради липсата на напредък в преговорите с МВР. Откакто сме създадени водим преговори, влизаме в комисии, обсъждаме въпроси и нищо. Последният път преди няколко дена е била обсъждана една заповед, която касае парични средства за полицаите и предложенията на представителя на нашата федерация са били отхвърлени, не им е обърнато внимание, дори са се държали доста грубо. От министерството ни показаха за пореден път, че всичко е про форма. Министърът ни казва, че всичко е наред, че говорим и обсъждаме нещата, но всичко е само думи и никакви резултати. Няма подписани споразумения, няма подписани анекси за подобряване условията на труд. Имаме и нов сайт, на който сме качили цялата информация и хората могат да се запознаят с нея. Сайта е sfsmvr.org”, заяви плевенският полицай Лукан Лазарски, който до Нова година бе зам.-председател на федерацията.
Исканията на полицаите са свързани с по-голяма защита на полицейските органи и разследващите полицаи в случаите, когато срещу тях са извършени конкретни престъпления при или по повод изпълнение на служебните им задължения, което бе частично изпълнено. Останалите искания са да се представи програма, с която да се започне подобряване на социално-битовите условия на работа на българския полицай, да се регламентират синдикатите на полицията, където също имаше минимален напредък в преговорите, 50% вдигане на заплатите, 200% увеличение на парите за дрехи и заплащане на допълните часове труд.
http://www.posredniknews.com/site/index ... Itemid=217
Сигнатура:
Код: Избери целия код
shell:::{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}----
Изображение
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
Милена
Младши
Младши
Влез в чата на СФСМВРRe: СФСМВР: Национален протест - 20.03.2010 год., от 12.00 ч.

Мнениеот sfsmvr

[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7

Re: СФСМВР: Национален протест - 20.03.2010 год., от 12.00 ч.

Мнениеот Stoni

  http://www.focus-news.net/?id=f14370
  http://anketa.focus-news.net/
  Незнаел кой е легитимния синдикат...
  Ами ще ти помогна да разбереш министър Цветанов:
  Лигитимен е този, който успее да изведе хората на протест и ако искаш да ги видиш ела на 20.03., защото там са хората, които имат влияние над служителуите ти и те са с тях и взимно се уважават. Те са онези, които могат да ги мотивират за да помогнат в очертаващите се тежки и кризисни дни не само за полицейските семейства в страната а и за всички, които скоро ще реагират от принудата да почустват времето в което трябва да платят пропуснатото.
  Вашите началници в РУ са без тежест, без никакъв авторитет сред състава и са се превърнали в безлични администратори, които дори немогат да се справят с елементарните административни задължения които имат, докато обслужват личните си и семейни кръгове. Връзката е скъсана и между вас и тях зее огромна пропаст. Мостът е един и това е СФСМВР а кой е той...е, ако съвсем незнаеш, потърси ме за посредник, ще те светна и ще ти помогна но с условия

  Цветан Цветанов за изявлението на президента, за работата на съда и МВР и за полицейските протести
  Цветан Цветанов, вицепремиер и министър на вътрешните работи  Водещ: Добро утро на следващия на гост – Цветан Цветанов, вицепремиер, министър на вътрешните работи и заместник-председател на ГЕРБ. Добре дошли. Здравейте.
  Цветан Цветанов: Здравейте. Добро утро.
  Водещ: Очертава се пак най-интересните гости на деня да са при нас. Между другото, видях на някои места коментари, че ви отглеждат за бъдещ кандидат-президент. Рано е. Няма да ни потвърдите, но вие прочетохте ли го това?
  Цветан Цветанов: Не съм го прочел, но това е малко несериозно. Година и половина преди президентските избори, когато трябва да стартират, да имаме обявен сега кандидат на политическа партия – просто това е малко несериозно. А и тази тема въобще не е коментирана. Има доста неща, които коментираме, но те са свързани с управлението на страната и с проблемите, които имаме за излизане от тежката икономическа криза.
  Водещ: Сякаш се ожесточи скандалът, конфликтът между президента и ГЕРБ. Чухме от г-жа Цачева, че ще има и дискусия в сряда. Всъщност какъв е вашият отговор след пресконференцията? Имаше доста директни неща от рода, че „под сатъра на импийчмънта няма как” - друг режим на диалог ще имате с държавния глава.
  Цветан Цветанов: Това е оценка на държавния глава. Аз смятам, че нищо не би трябвало да се променя в политиката и поведението на правителството на България и това, че президентът провокира този дебат, този скандал, който вече отнема доста време, дори и първа тема днес, присъствайки тук при вас, говорим за този скандал, а не говорим за нещата, които предстоят пред България, или предстоящия междинен доклад, който ще излезе от Европейската комисия, или това, което беше...
  Водещ:Ще стане дума за него, понеже е изтекъл от някои...
  Цветан Цветанов: Да, де, но според мен това са по-важните теми, които вълнуват българските граждани, а не това каква е темата в момента на дебата, който ще бъде воден между президента и българското правителство или българския парламент, както в случая вече се говори за започване на процедурата по импийчмънт.
  Водещ: Не се отказвате от нея, ще съберете подписи, ще има парламентарна дискусия, но до отстраняване знаете и вие, че няма да се стигне заради...
  Цветан Цветанов: Аз мога да кажа, че с последната пресконференция, която излезе президентът, той всъщност затвърди позицията на ПП ГЕРБ за искането на импийчмънт и това, което беше най-интересно, е, че президентът всъщност говореше все едно, че последните 20 години не е живял в България, което за мене е недопустимо за един човек, който е бил част от целия този политически преход, който пряко неговата партия участва в най-сериозните кризисни моменти в прехода и дори там имаше една терминология, която се използваше – освен сатъра и всичко друго на режима на работа, той също говореше за някакви олигарси, където всъщност икономически дела, дори и това, което разговарях и с премиера, и това, което той разпореди, днес ще изпратя едно писмо до президента, за да го помоля наистина да даде всички тези олигарси, към които смята, че има някакъв различен режим на работа относно правоохранителната система.
  Водещ: Какво ще искате в това писмо точно? Какво ще пише?
  Цветан Цветанов: Да упомене всичко това, което визираше, защото той само загатна без обаче да каже за всичко това, което може би има като информация, защото като част от политическия преход, той при всички положения може би има повече информация, защото и неговата партия пряко и лично участва в подобни неща.
  Водещ: Прочетох, че службите погват Първанов и неговите олигарси. Такова заглавие, това е цитат. МВР, „Митници” и финансово разузнаване били мобилизирани в едноседмичен срок да проверят всякакви сигнали – анонимни или в медиите за някакви злоупотреби на бизнесмени-олигарси и да се търси връзка с държавния глава. Структурите на ГЕРБ по места имали задача да съберат цялата тази информация и да я предоставят на службите и сте щели да използвате данните по време на дебата за импийчмънта на президента в пленарната зала. Има ли такава заръка?
  Цветан Цветанов: Това просто е несериозно, така че в тази посока мога да ви кажа и да ви уверя, че там, където получим сигнали независимо кой към кой и към коя политическа партия...
  Водещ: Увеличават ли се?
  Цветан Цветанов: ... или към коя част от дадени лобита в държавата, ние трябва да бъдем абсолютно обективни в преценката си и в работата, която е свързана с...
  Водещ: А увеличават ли се тези сигнали сега, когато се ожесточи този конфликт?
  Цветан Цветанов: Не бих искал да конкретизирам конкретно дали се увеличават или не. Мога да кажа, че ние предприемаме действия, които са свързани с ограничаване изтичането на финансовия ресурс на държавата, злоупотребите, срещу корупцията това, което предприемаме като мерки, срещу организираната престъпност и може би това е станало повод на някой да интерпретира подобни неща, може би, свързвайки го това, че президентът се дистанцира леко или не даде обективна оценка, или то положителна за това, което прави МВР по „Наглите” и „Октопод”, и от там може би се върти в някаква такава посока.
  Водещ: Една ваша стара идея излиза на повърхността. НРС и НСО да преминат под една шапка в Национална агенция „Сигурност” на подчинение не на президента, а на подчинение на МС. Така или иначе явно в тази дискусия, която и вие продължавате, ще повдигате въпроса за правомощията на тази институция. Доколко ви е чужда тази идея и доколко, при положение че няма закон за тези две служби толкова години, ще ги придърпате към МС?
  Цветан Цветанов: Това, което е важно да се знае, е, че с встъпването си в длъжност като министър на вътрешните работи, това, което беше като управленска програма, секторна политика, сигурност и обществен ред, ние казахме, че се нуждаем от краткосрочни и дългосрочни мерки в тази посока. Краткосрочните бяха да изчистим профила на ДАНС и МВР със законодателните промени. Следващото, което беше визирано в нашата секторна политика, това е промените в НК и НПК, които вече са на второ четене в българския парламент, и това, което ще бъде по-дългосрочно, но там вече ще бъде доста с отнемане на време, с дискусии. Това ще бъде цялостната национална стратегия за сигурност и обществен ред. Но това е естествено, че не бих казал, че днес можем да говорим за някакво окончателно решение, свързано с която и да било структура в този сектор.
  Водещ: Обмисляте го, но твърдите, че няма връзка с този скандал?
  Цветан Цветанов: Поне мога да ви уверя, че няма да бъде реализирано до края на мандата на президента, който изтича 2011 година. Така че в тази посока в момента подготвяме представянето. Това ще бъде някъде в рамките може би до месец-месец и половина, където ще провокираме вече дебата, който ще бъде за търсене на политически консенсус и обществен консенсус, защото когато говорим за сектор „Сигурност и обществен ред”, не трябва да се прави политика, а трябва да се прави една национална политика, която да бъде с обединяването и консенсуса на всички политически партии.
  Водещ: Няма да пипате тези две служби до края на мандата на държавния глава, значи сте убеден, че той ще си го изкара?
  Цветан Цветанов: Вижте, в момента ние говорим, че мандатът на президентската институция изтича 2011 година, края. Дали ще има прекратяване мандата, правомощия на президента Първанов или не, това е право, което ще го обсъди Конституционният съд. За мен е важно, че това, което той провокира, ние като правителство и като политическа партия, и като парламентарна група трябваше да реагираме адекватно, защото е недопустимо президентът, който винаги трябва да се възприема като обединител на нацията, като човека, който трябва да бъде за междуинституционалното взаимодействие и да подкрепя и да толерира всичко, което е позитивно в момента в държавата и в управлението, аз смятам, че той самият провокира този дебат да бъде воден днес и с нарушаването на Основния закон, Конституцията, с изнасянето стенограмата избирателно на министър Дянков от тази среща, която беше определено един определен режисиран сценарий, аз смятам, че президентът трябва просто да понесе и съответната отговорност, както...
  Водещ: Историята с мястото на Марин в хипотеза, той самият каза – с какво се занимавате, аз ще стана президент.
  Цветан Цветанов: Да е жив и здрав.
  Водещ: В смисъл това приемлив вариант ли е за вас?
  Цветан Цветанов: Пак говорим за мандата, който изтича 2011 година есента.
  Водещ: Тоест той е поносим в оставащото време за вас, ако разглеждаме тази хипотеза за импийчмънта?
  Цветан Цветанов: А какво предлагате – една парламентарна република да не взема отношение по подобни въпроси, които са свързани изцяло и са във функциите на една парламентарна република?
  Водещ: Тоест бихте го преглътнали? Това ми е въпросът. При хипотеза, при която КС се занимае със случая и примерно отстрани, въпреки че са малко тези, които вярват, че ще се стигне до край.
  Цветан Цветанов: Нека да не гадаем в момента какво ще бъде евентуалното решение. КС е този, който реши и който ще отсъди. Естествено, че въпреки съмнението от структурирането и квотите, които има в КС, някои обричат, и може би от там е и вашето мислене в тази посока, независимо от квотите, които са представени в КС, ние смятаме, че там е мястото, където трябва да бъде решено и да бъде отсъдено. Но също така, освен нарушаване на Основния закон, ние трябва също да говорим и за моралните качества на президента, които...
  Водещ: Това ще е тема на дискусията в пленарната зала.
  Цветан Цветанов: Това ще е тема на дискусията, но аз смятам, че това е също основно, защото представете си един президент, който морално е загубил своите качества, дори и юридически да излезе, че няма основание от юридическа гледан точка да бъде отстранен от своя пост, за нас е важно, че просто в момента ще има един вот на парламентарно доверие на българския президент или недоверие.
  Водещ: Съжалявате ли, че го нарекохте не с името му, а с псевдоним?
  Цветан Цветанов: Аз не съм го наричал с псевдоним Гоце, аз казах, че псевдонимът Гоце е даден от службите и това е във връзка с неговата съпричастност към бившата Държавна сигурност.
  Водещ: Това задава още по-остър тон.
  Цветан Цветанов: Добре, аз какво да направя? За вас някой ще каже ли, че сте Гоце?
  Водещ: Надявам се...
  Цветан Цветанов: Вие нямате такъв кръстник, защото просто не сте живели в това време и не сте имали възможността да бъдете съпричастен към ДС, а и предполагам, че не бихте го и направили.
  Водещ: А какво е това подхвърляне около Маргините, защото имаше и отговор, дуплика: „не съм им виждал очите на Маргините, но ако иска, г-н Цветанов може да попита някой друг, който е по-близо до него”? Как го разбрахте? Попитахте ли някой близо до вас?
  Цветан Цветанов: Това, което президентът искаше по някакъв начин да вкара в говоренето си – Маргините, като показваше ясно разграничаването си от тях. Първото, което е, че аз никога не съм споменавал, че президентът има нещо общо с Маргините, а това, което съм цитирал и в студия, в интервюта, където съм давал, това е, че всъщност човек от висшето ръководство на партията - Румен Петков даваше интервюта в тази посока, че всъщност когато е било времето като министър, Цвятко Цветков е бил човекът, който е казал – това са наши момчета, така че...
  Водещ: Това сте визирали? Защо според вас, това направи впечатление на всички наблюдатели...
  Цветан Цветанов: И може би и президентът това е визирал, защото близостта на Маргините всъщност може би са били свързани около Цвятко Цветков, може би това е имал предвид. Не знам точно какво.
  Водещ: Защо Бойко Борисов избегна върха на острието в тази полемика и каза, че не той се занимава, после обяснението беше, че Изпълнителната комисия е взела решението за импийчмънта. Самият той има глас като член на Изпълнителната комисия.
  Цветан Цветанов: Той е председател на Изпълнителната комисия, така че...
  Водещ: Това някакъв авариен тунел ли е за по-малки щети в момент на сблъсък, за да може да се разграничи, за повече маневреност, каква е целта?
  Цветан Цветанов: Вижте, днес нямаше нужда от подобен дебат. Днес нямаше нужда от подобен конфликт, днес нямаше нужда всичко това, което го говорим, да го правим и в студиото, и това, което се изписа през последните няколко седмици. Това, което взехме като колективно решение на Изпълнителната комисия, е да започнем и да стартираме тази процедура, което беше потвърдено и подкрепено от ПГ на ГЕРБ.
  Водещ: Но председателят се дистанцира някак си.
  Цветан Цветанов: Вижте, всеки един от нас би искал да се дистанцира от тази тема, но сами разбирате, че когато сме влезли в една подобна хипотеза, все пак трябва да се изговори тази тема. Но искам да ви кажа, че проблемите, които стоят пред държавата, са много по-важни и са много по-съществени от това, което трябва да решаваме в управлението на страната.
  Водещ: Без съмнение. Затова...
  Цветан Цветанов: Така че в тази посока, може би понеже концентрацията на всеки един министър е в неговия ресор и министър-председателят има най-голямата отговорност и най-голямата тежест, защото виждате, че постоянно има задаващи се съсловни организации, които искат лично да контактуват и с премиера, за да се търси неговата подкрепа за решаване на дадени казуси, така че в тази посока не си заслужава да хабим енергията си за случая, който в момента коментираме и отнехме толкова много време на зрителите.
  Водещ: Симеон Дянков – бетон ли е в това правителство? Ако негативите в един момент станат повече от позитивите, възможно ли е някои от членовете на правителството да бъде жертва, точно защото важните теми май са свързани с финансите на държавата, с парите в държавата? Вчера имаше доста сериозни опасения за гръцки сценарий, има упреци към това, което върши в неговия ресор. Ако изключим конфликта, който назря и е в контекста на конфликта с президента, Симеон Дянков на всяка цена ли ще бъде член на правителството и докрай, как мислите? Знам, че решенията министър-председателят основно ги взема.
  Цветан Цветанов: Няма министър в който и да било български кабинет да се е чувствал бетон в неговото оставане или неоставане, но днес трябва да бъдем реалисти и да кажем, че действително най-голямата тежест от управлението е както към финансовата част на страната, защото всеки иска повече пари за решаване на проблемите, които има в дадените сфери и области...
  Водещ: Никога не бихте го жертвали?
  Цветан Цветанов: И другото, което е, че също основна е тежестта и отговорността към министъра на вътрешните работи, защото той пък отговаря за сигурността на страната, така че това са двама вицепремиери в българския кабинет, естествено, че не се възприемаме като хора, които сме бетонирани, но не бих искал да давам в момента каквато и да било оценка. Мога да кажа, че като колективен орган и като...
  Водещ: ГЕРБ стои ли зад Дянков?
  Цветан Цветанов: Естествено, че стои. Дянков е част от българския кабинет и всеки един от министрите подкрепя своя колега и ПГ на ГЕРБ също подкрепя правителството в лицето на всичките министри, които са в него.
  Водещ: Стана дума и това е изтекло в някои от изданията, например в „Дневник”, за доклада, за напредъка на България в областта на Правосъдието и вътрешния ред. Според тази чернова ЕК ще разкритикува правосъдната система заради слаби резултати в борба с корупцията на високо ниво и организираната престъпност. В тълкованията колегите са намесили случая с Красьо Черния, за търговията с влияние става въпрос, 50 знакови дела, само 9 завършили с присъда. Това сякаш ви дава възможност да защитите тези, които така или иначе ви вкарваха в конфликт със съдебната система. Там забелязвам, че цари известно напрежение около очакване, че е възможно да бъде подменен съставът на Висшия съдебен съвет. Вие казахте, че той е компрометиран преди няколко дни. Предстои ви среща. Възможно ли е да се подмени съставът на ВСС и на база на критиките, които ще видим в този доклад?
  Цветан Цветанов: Според мен, аз, ако трябваше да бъда сценарист на днешния сутрешен блок, щях да сложа тези теми водещи, а темата за импийчмънт щях да я сложа последна или може би въобще щях да я изключа от дебат, защото просто това е нещо, което се случва и което ще продължи. За мен е много важно в момента и тука смятах и очаквах, че в петък, когато президентът даваше своята пресконференция, може би щеше да сложи една обективна оценка на това, което излезе от Държавния департамент, както по темата за наркотиците, политическата воля, борбата срещу организираната престъпност, също така смятам, че щеше да даде добра оценка за това, което може би предстои да излезе и в междинния доклад окончателно на ЕК, защото това са темите и това са политическите послания за това, че новото българско правителство има политическа воля да се справи и ние като институция трябва да помогнем абсолютно всички да се консолидираме около излизането на държавата от тази тежка икономическа криза. Що се касае до оценките на ЕК и на Държавния департамент за нашата съдебна система, тя всъщност не се различава и от оценката на българското общество, тя не се различава и от оценката на служителите в МВР и респективно аз като министър на вътрешните работи. Така че...
  Водещ: Питам ви и като заместник-председател на партията дали, ако критиката е към съдебната власт, ВСС трябва да бъде подменен или променена структурата.
  Цветан Цветанов: Трябва да пореден път и ВСС, и цялата съдебна система да положи максимални усилия просто това да не бъде последващи действия за разрастване на проблемите и критиките към България, а всеки един, това, което съм го казвал винаги, да оптимизира работата си в съответната сфера.
  Водещ: Ще има ли намеса, имам предвид законодателна, парламентарна намеса?
  Цветан Цветанов: Всичко, което би могло да доведе до оптимизиране работата на всяка една институция, естествено, че би могло да се наложи законодателни или кадрови промени във всяка една от институциите...
  Водещ: Възможни са?
  Цветан Цветанов: Независимо дали е то съдебната, било то изпълнителната, така че в тази посока не виждам нищо лошо, но това просто може да бъде допълнителна политическа воля, която може да бъде отчетена в последващи доклади на ЕК, че българското правителство и българският парламент, парламентарните групи имат политическа воля за реалните реформи, които трябва да бъдат направени в съдебната система.
  Водещ: Ако се наложи, бихте прибягнали до законодателни маневри и решения, които да подменят състава, така разбирам, на ВСС?
  Цветан Цветанов: Аз смятам, че това, което се дава като оценка за българската съдебна система, това е всъщност пропиляване труда на правоохранителната система и в тази посока, ако имаме някакви полезни ходове за някакви законодателни или кадрови промени, естествено, че те трябва да бъдат направени.
  Водещ: „Октопод” 2? Премиерът една сутрин във включване в нашето предаване каза, че ще има.
  Цветан Цветанов: Естествено, че ще има и това, което планираме в момента, и това, което работим с колегите, е точно да направим един прецизен анализ на всичко, което е свързано с големите финансови ресурси, които се разпределят по Закона за обществени поръчки, и всичко свързано с икономическите злоупотреби, които се правят в държавата.
  Водещ: Прочит на икономическите досиета, ако мога да използвам това словосъчетание?
  Цветан Цветанов: Надявам се, че с писмото, което ще бъде изпратено до президента Първанов, той ще подпомогне и може би ще даде и той своята оценка за тези икономически досиета. Може би там ще говори за „Петрол срещу храни”, може би по някакъв начин също ще го визира, защото това беше в един период, в който знаете, че имаше сериозна дискусия в обществото, затвори се тази страница. Ако той смята, че по този начин можем да върнем това говорене или бихме стигнали до някакъв краен резултат...
  Водещ: Ще го атакувате доста, доколкото усещам.
  Цветан Цветанов: А и той като съратник на всичко това, което се е случило като форми на работа, смятам, че може да допринесе за разкриването на самата обективна истина, която и обществото очаква.
  Водещ: Полицаите нарекоха цинизъм идеята сами да си плащат осигуровките. Ще има нов протест. Как посрещате заявката за пореден протест? Мисля, че за събора е насрочен. Казват, че това, което им е обещано, включително на срещата с премиера, не се е сбъднало.
  Цветан Цветанов: Аз и до ден днешен не мога да разбера кой е легитимният синдикат в министерството, защото хората, които в момента подготвят този протест, който ще бъде, поне доколкото е заявено – на 20-ти, и обиколките, които съм направил в страната, съм искал да разговарям и със синдикалистите, които са свързани с който и да било от синдикатите, за съжаление там не намирах необходимия диалог, но това, което мога да кажа, е, че работим много усилено за решаване на проблемите, които стоят както в материално, така и във всяко друго естествено и мога да кажа какво сме направили досега. Това, което ще бъде направено за материалното подобряване на служителите, това е вземането на сградата на ДКСИ, която ще бъде предадена за...
  Водещ: Към площадката за хеликоптер.
  Цветан Цветанов: Да, ще бъде за нуждите на МВР и там ще бъде изнесена ГДБОП. Това е изцяло нова, хубава сграда, която ще бъде ползвана от служителите с едни добри материални...
  Водещ: Заплатите? Няма пари за заплати, а се пипат. Даже като говорим общо за състоянието на държавата, се говори, че трябва да се замразят или дори да се намаляват в публичния сектор.
  Цветан Цветанов: В момента сме в тежка икономическа криза. Аз не исках да давам за пример една Гърция, но виждате, че от 13% дефицит, те трябва да се върнат към 8%, което означава рязане на всички възможни разходи...
  Водещ: Възможен ли е гръцки сценарий наистина според вас?
  Цветан Цветанов: Не ми се иска, но просто понеже темата за полицаите е много важна и искам просто да продължа и в тази посока, също така за „Криминална полиция”, сградата вървим към нейното финализиране и настаняването на служителите там, а другото, което е, едно от районните управления във Варна е почти обновено след ремонт, много са малко възможностите днес да хвърляме пари за капиталови разходи, но естествено е, че в процеса на тази икономическа криза ние правим всичко възможно да оптимизираме и да дадем възможност някъде да се почувства и тази социална насоченост на министерството към служителите. Другото, което също е много важно, е, че миналия понеделник изпратих едно писмо до премиера във връзка с това да изравним порциона на служителите от Министерство на отбраната, на ДАНС с това на служителите на МВР. Надявам се, че след становището и позицията, която ще заеме и министър Дянков, и финансистите в Министерство на финансите, ще можем да търсим някакъв консенсусен вариант за изравняване порциона на служителите, другото, което също е много важно – създадена е работна група и това е една от основателните критики на всички, които са претендирали за нещо, което трябва да се свърши в нормативната уредба на министерството, работна експертна група, която е свързана с актуализиране и махане на всички нормативни актове, които са със стар период от време, а все още седят в номенклатурите на съответните деловодства.
  Водещ: Добре. Благодаря ви. Ще следим с интерес развитието на отделните сюжети, за които стана дума. Цветан Цветанов, заместник-председател на ГЕРБ, вицепремиер и вътрешен министър беше наш събеседник в началото на седмицата. Благодаря.
Сигнатура:
:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
Stoni
Старши
Старши
Влез в чата на СФСМВРRe: СФСМВР: Национален протест - 20.03.2010 год., от 12.00 ч.

Мнениеот rikks71

  Дайте на 20ти да покажем кой е истинския синдикат,а пък тези които се чудят
  дали е легитимен да продължават да го правят щом така им изнася .

  Полицаите отново на протест написа:Полицаите отново на протест

  Изображение

  Полицаите отново излизат на протест. Те ще се съберат на 20 март пред Народния театър "Иван Вазов", съобщиха от Синдикалната федерация на служителите в МВР.
  Те ще настояват за адекватно заплащане, за отговорностите и за риска на работата си, както и за достойни условия на труд. Работим в условия, в които едва ли работят други държавни служители, твърдят от организацията. От там допълват, че се налага сами да си осигуряват техника и консумативи, да спестяват бензин, защото лимитираното гориво е свършило.
  Работим при постоянен риск за живота, под психологически натиск и емоционален стрес, жертваме не само здравето си, се казва още в съобщението.

  http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=19466
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
rikks71
Младши
Младши
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: София

Re: СФСМВР: Национален протест - 20.03.2010 год., от 12.00 ч.

Мнениеот leonardo

Да го направим колеги ,приятели. Всички заедно !
Сигнатура:
АЗ ВЯРВАМ,ЧЕ НИЕ МОЖЕМ !
Лукан Великов Лазарски член на СФСМВР
СД № 002 при 01 РУП гр.Плевен
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
leonardo
СФСМВР ВИП
СФСМВР ВИП
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: гр.Плевен

Re: СФСМВР: Национален протест - 20.03.2010 год., от 12.00 ч.

Мнениеот BERETA

Да го направим leonardo.И ще го направим на 20.03.-всички заедно.
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
BERETA
Младши
Младши
Влез в чата на СФСМВРRe: СФСМВР: Национален протест - 20.03.2010 год., от 12.00 ч.

Мнениеот katana

Има един древен самурайски обичай - преди голяма битка всички войни се събирали при даймио да отпразнуват предстоящата възможност да срещнат достойна смърт в защита на господаря и рода си. Ние нямаме често тази възможност да се представим, но нека макар и във всички краища на страната, да се почустваме като верните служители на нашата Федерация. Да отпием и да отидем утре с чисто сърце и съзнание, че се борим за нещо по-голямо, но толкова близко до нас. Победата ще бъде за победителите, както е било винаги, но също както винаги до последния миг е важно да бъдем достойни и смели и така нашите наследници да се гордеят с нас. Кампай, приятели!
Сигнатура:
Един за всички, всички за един
Галентин Грозев
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
katana
СФСМВР ВИП
СФСМВР ВИП
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: София

Facebook коментари
Назад към Предстоящи събитияКой е на линия

Регистрирани потребители: bingbot, Facebook, Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

cron