ЩЕ ОТКРИЕ ЛИ МИНИСТЪР ЦВЕТАНОВ ПРОТЕСТА?

[   Facebook коментара ]

Предстоящи събития ....

ЩЕ ОТКРИЕ ЛИ МИНИСТЪР ЦВЕТАНОВ ПРОТЕСТА?

Мнениеот katana

  По повод информацията в публикации в различни средства за масово осведомяване за заявки за присъствие на заявения от СФСМВР протест под мотото "Да върнем МВР на хората", който е подкрепен от другите три синдикални организации в МВР - НПС, НПС "Огнеборец", НСГА, както и ССЗБ, уточняваме:

 1. Протестът е заявен от СФСМВР и съгласуван от СО за 20.03.2010г. от 12:00ч. пред Народния театър в гр. София. Напомняме, че първоначално заложените проблеми, които да бъдат представени на нашия протест, имат за цел да бъдат намерени реални възможности и да се дадат гаранции за изпълнението на следното:

  • Реален и ефективен диалог между ръководството и служителите в МВР.
  • Незабавно подобряване на материално-техническата база в МВР.
  • Осъвременяване и синхронизиране на нормативната уредба в МВР.
  • Провеждане на реална административна и структурна реформа в МВР.

  Сложилите се през последните дни въпроси и проблеми относно предложенията и обсъжданията за орязване на социални и професионални права на служителите в МВР също ще бъдат представени по време на протеста.

 2. Протестът ще бъде воден и открит от СФСМВР, след което ще бъде предоставена възможност на другите три синдиката в МВР да изложат своите становища в подкрепа на нашите искания, както и други искания. Следват обръщения на представители на синдикални организации на държавни служители извън МВР, които желаят да ни подкрепят, както и на представители на неправителствени и граждански организации.
 3. Протестът има за цел защита на професионални и синдикални права на служителите от МВР, както и публично заявяване и представяне на натрупалите се проблеми в МВР, като категорично се противопоставяме на каквото и да било политизиране на исканията ни, особено в настоящата ситуация в държавата. В тази връзка можем да заявим, че площадът и градинката пред Народния театър са обществени места, а присъствието на протеста ни е въпрос на личен избор и вътрешно убеждение на наши членове и симпатизанти. СФСМВР има създадена организация за провеждането и охраната на мероприятието и за недопускане на нарушения на обществения ред.
 4. В същото време с оглед избягване политизирането на протеста и фактът, че сценарият за провеждането му е вече подготвен, считаме, че не следва да се дава трибуна на протеста на представители на политически партии и други политически формации, независимо от това, към коя партия или формация принадлежат. В противен случай ще може да се направи обоснованото заключение, че всъщност организираме политически митинг, което е изрично забранено за служители на МВР, тъй като министерството е деполитизирана структура.
 5. СФСМВР желае активен и ползотворен диалог с ръководството на МВР, но не считаме, че площадът пред Народния театър е подходящо място за целта. Проблемите, които желаем да обсъдим и да подпомогнем процесите по решаването им, са комплексни и сложни и излизат извън непосредствения изказ на площадната реторика, още повече, че наличната ни информация от нашите членове ни дава основание да смятаме, че емоционалното равнище на присъстващите по време на протеста ще бъде от вид, който няма да позволи постигането на обмислени и обосновани решения при един евентуален "площаден" диалог.
 6. Като организатор на протеста СФСМВР ще следи стриктно обръщения и изказвания от трибуната на протеста да бъдат направени само от представители на синдикални организации в МВР, други синдикални организации на държавни служители и от представители на неправителствени граждански организации с оглед избягване на провокативни, политически и други подобни изказвания, които биха подменили целите и тезите на протестиращите.
 7. Като благодарим сърдечно за подкрепата, която ни оказват всички наши членове и симпатизанти, както от МВР и държавните институции, така и от всички представители на обществото, предлагаме на политическите партии и техни представители да ни подкрепят, като при желание и убеждение от тяхна страна с политически решения и действия вземат мерки за отхвърлянето и неприемането на т.нар. антикризисни мерки по отношение на служителите на МВР свързани с рязкото влошаване на материалното им благосъстояние и обемът на професионалните им права, както и да подкрепят една широка обществена дискусия по поставените от нас въпроси.
Сигнатура:
Един за всички, всички за един
Галентин Грозев
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
katana
СФСМВР ВИП
СФСМВР ВИП
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: София
Facebook коментариНазад към Предстоящи събитияКой е на линия

Регистрирани потребители: bingbot, Facebook, Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

cron