УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

[   Facebook коментара ]

Предстоящи събития ....

УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

Мнениеот sfsmvr

  На базата на анализ на резултатите от направеното проучване на нагласите на членовете на СФСМВР чрез председателите на синдикални дружества по места Управителният съвет на СФСМВР взе решение да премине към протестни действия заради неизпълнените ангажименти от страна на ръководството на МВР и липсата на конкретни резултати от срещата с министър-председателя Бойко Борисов. Протестът се предвижда да бъде на 20 март 2010 година СФСМВР от 12.00 часа в София под мотото: "Да върнем МВР на хората!". Мястото и формата ще бъдат уточнени, след като бъдат получени необходимите разрешителни документи от общината.

  Изображение

  20.03.2010.jpg
  20.03.2010_.jpg

[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Re: УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

Мнениеот Stoni

  Над 120 РУ от които ..над 6 хиляди от страната, останалите от София и техните близки...
  Хайде господа министри и стари комунисти, дойде деня и часа в, който вратите и на последната ви крепост се отвотриха, зарухнаха стените между вашите копои и хората.
  Рухна страха в под-знанието на онези последните и най накрая граждани, стоящи над полвин век най близко до политическите ви нацапани с кръв поли, онези най лесно манипулираните от тъмните ви помисли. И ето тази пролет, бяла на само няколко години след като откриха компютрите за себе си, направиха от железния ви ковчег в който се бяхте здраво заключили заедно с тях, стъклен прозрачен салон.
  Поддухна вятара на промените, западаха стените на смирението за да се свържат със запада, неговите цености, морал и професионализъм
  Вътрешната ви стража сама отвори и разрушава преградата и иска да върнете заграбената институция на хората от които я отнехте преди 65 години.

  Хора, граждани на България, днес това не е поредната постановка в каквто умерзително по сценарии ни вкарваха кулководите през последните години. Днес пред вас и пред себе си онези съзнателните, събудените полицаи от най ново кибер поколение водени единствено от съвестта си, под знамената на Провидението ви предлагат своята ръка. Те знаят, че без тяхната помощ кукловодите зад стените на мрачната империя и собственото си невежество и страх са безсилни, безпомощни и нещастни. Те знаят, че събудили се са част от своя народ, от самите себе си и над тях е само Той, който има право да кове съдбата им и съдбата на техните семества.

  На 20 март ще излязат по улиците на София за да протегната своята ръка на своя народ. Надявам се, не се съмнявам, че София и нейните граждани ясно осъзнават, че неолиберализма е далечно време и днес в условията на нови световни промени полицията и органите за сигурност са единствения гарант, който могат да застанат между спокойствието на съня ви, свободните игри на децата ви, нуждите на най безащитните старци сред вас от припълзновенията на злото във всичките му форми, което се стреми да прави живота ви черен.
  Надявам се да излезнете и да ги подкрепите в тази им нелека задача, защото старото, гнилото сред тях е над самите тях и здраво ги зарива в сезивфовският им труд, който хвърлят за да се отринат от пепелищата на миналото.
  Елате и ги вижте, дори ти дядо Йоцо ела, ела да видиш тази бяла лястовица , която може да върне изпепелените ти надежди, че на тази територия може да има и трябва да има една нормална, силна и демократична свободна страна.

  _________________
  ( С - НАС - БОК & USA )


  http://maps.google.ca/maps/ms?hl=en&ie= ... bee5e7dfbb
Сигнатура:
:"Комунистът е семе от дявола.Трудно ще бъде изкоренено".
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
Stoni
Старши
Старши
Влез в чата на СФСМВРRe: УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

Мнениеот METEOP

Редно е да се припомнят какви ангажименти е поело ръководството на МВР и какви резултати са били очаквани от срещата с министър-председателя Бойко Борисов.

Аз бих попитал,колко са пенсионираните и възстановени Държавни служители на всякакво ниво,взели полагащото им се обезщетение от по 20 заплати,и сега кротко "тлеещи",под мотото-"Всеки месец ми е далавера !"...?
Колко са ЛРТП по над 63 години,взимащи едновременно и заплата и пенсия-често максималната ?
Колко са служителите "50:50" ? Служили последните 20 години от преди прехода и първите 20 години на прехода ?
:thinking:
Последна промяна METEOP на 02.03.2010 г., 18:50:44, променена общо 2 пъти
Сигнатура:
Изображение
Изображение
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
METEOP
Младши
Младши
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: София, Професия: Служител на МВР

Re: УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

Мнениеот ruben

Днешното предсавяне на зам.- председателят на федерацията Галентин Грозев в БНТ. :bow:
http://bnt.bg/bg/news/view/23800/nazrja ... ki_protest
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
ruben
Младши
Младши
Влез в чата на СФСМВРRe: УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

Мнениеот madcop

Е най-накрая някой да каже истината мама му стара!!!! Само че истината боли, интересно как ли ще се изтъркува сега всичко от "високата порта"? Както и да е, процеса е започнат и връщане няма и не може да има. НАПРЕД
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
madcop
СФСМВР ВИП
СФСМВР ВИП
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: София

Re: УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

Мнениеот ilia

Припомням за историята!Същата тази "Висока порта" миналата година подкрепи протеста,а един от сегашните й членове дори каза,цитирам:"..ако полицайте протестират,мястото ми сред тях...".Кой беше той,помните ли?
Сигнатура:
  Илия Димитров Кузманов, ЧЛЕН на СД на СФСМВР при 05 РУ СДВР,
член на УС на СФСМВР
  Kогато животът ти поднесе палячовци, направи си....цирк!
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  ilia
  Администратор
  Администратор
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София

  Re: УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

  Мнениеот kuka5

  Преди малко слушах интервюто по радиото на никому неизвестния ръководител на НСГА и останах разочарован от поредния послушко, който се опитва да ни покаже колко добър диалог има до сега, обаче къде го видя тоя диалог, не знам. Говори ми за нерешени проблеми на техните членове, а пък имало диалог - пълен бастун.
  Преди бях на мнение, че трябва да имаме тесни връзки с другите синдикати/макар и да са казионни/, но вече не съм на това мнение, много ми е чудно членовете им как им вярват.
  Извинявям се за отклонението, но се възмутих. :thinking:
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  kuka5
  Младши
  Младши
  Влез в чата на СФСМВР  Re: УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

  Мнениеот ilia

  Прав си приятелю,но членовете им нямат нищо общо с тях,те са наши колеги
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  ilia
  Администратор
  Администратор
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София

  Re: УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

  Мнениеот kuka5

  Това е така със сигурност членовете им са като нас -потърпевши, но да вярваш на хора, които даже не си виждал и да им се връзваш за едните дни отпуск, някак си не си го обяснявам.
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  kuka5
  Младши
  Младши
  Влез в чата на СФСМВР  Re: УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

  Мнениеот katana

  Re: БНТ - Интервю във връзка с предстоящия протест на СФСМВР
  от katana » 03.03.2010 г., 02:03:50 сек.

  Благодаря за добрите отзиви!
  Имах обаче и един допълнителен специален разговор в 08:30ч. сутринта на номера на мобилния телефон, предоставен ми от СФСМВР, във връзка с интервюто по БНТ, в който ми беше казано, че сме били поели ангажимент, който не изпълняваме - до 01.06.2010г. да не излизаме на протести, че сме искали среща с премиера и той ни е приел и изслушал, че се правят много добри неща за служителите и системата, а ние не ги забелязваме, че се занимаваме с политика в деполитизирана структура, че сме имали повече медийни изяви от пресцентъра на МВР, че трябва да ни се направи проверка на оперативните дела, че щом сме избрали да си казваме посланията чрез медиите, това не е правилния начин, че към нас са се отнасяли винаги с разбиране, независимо че сме нелегитимни, че имаме членове на УС, които не са работили цяла година нищо, беше изразено съмнение - кои са тези членове на СФСМВР, които искат промени и беше поискано те да бъдат публично представени, за да се види кои са...
  Аз отговорих, че не се занимаваме и няма да се занимаваме с политика, че обещанията към нас не са изпълнени, че нямаме проблеми с министрите от сегашното правителство, че щом членовете ни искат протест, ще го направим, че който иска проверки, да ги прави - добре дошъл и че работим за МВР, а не срещу него, че специално ще се погрижим всички тези, които искат да протестират, да бъдат представени на вниманието на интересуващите се на 20.03...
  От отсрещната страна внезапно прекъснаха разговора...
  Вече съм забравил кой точно ми се обади, макар да имах възможност да запиша разговора, не го направих и сега си нямам запис, но си имам чест...
  -----------------------------------------------------------------------------------------
  Приятели и колеги,
  С оглед горното мога да ви кажа две неща - първото е, че щом предизвикваме такъв отпор и изблици на гняв, сме в правилната посока и да се откажем или да спрем сега, означава да се откажем от това, за което се борим - трябва да продължим докрай - докато направим МВР реална част от системата на нашата държава, институция, където се работи, а не се имитира работа.
  Второто е не по-малко важно - тук или там по медии, срещи и комисии ние от УС и ФКК можем да защитим идеята и принципите ни, НО САМО ЗАЕДНО НИЕ - ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА СФСМВР, МОЖЕМ ДА ПОБЕДИМ И ДА СЕ ПРЕБОРИМ!!! СФСМВР ИМА НУЖДА ОТ НАС, БОРБАТА НИ ИМА НУЖДА ОТ ВСЕКИ, КОЙТО НЕ СЕ БОИ ДА ЗАСТАНЕ ОТКРИТО СРЕЩУ ПРОБЛЕМИТЕ! БЕЗ ЧЛЕНОВЕТЕ СИ ОРГАНИЗАЦИЯТА НЕ СЪЩЕСТВУВА! ОТ НАС ЗАВИСИ ДАЛИ И НА НАШАТА УЛИЦА ЩЕ ИЗГРЕЕ СЛЪНЦЕ...
  ЧАСЪТ И МЯСТОТО НА СРЕЩАТА СА ИЗВЕСТНИ.
  Сигнатура:
  Един за всички, всички за един
  Галентин Грозев
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  katana
  СФСМВР ВИП
  СФСМВР ВИП
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София

  Re: УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

  Мнениеот madcop

  Да бе, и кой мислите е бил на телефона :rofl: , човека, който ни убеждаваше че стои до нас, човека който се разпореди на няколко пъти публично относно диалога с нас, човека чиито разпореждания никой от кабинета му не спазва, или просто и самия той няма намерение да спази. Колеги, никой от нас не иска нищо повече от това, да ни бъдат създадени нормални условия за труд, системата най-накрая да придобие нормален и демократичен облик, а служителите да спрат да бъдат третирани като "ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ", аз не се чувствам просто ресурс-пушечно месо, смаятам че и вие не сте. Следователно нека го покажем, така че да ни видят и умрелите, а ако господин Министъра е действително положително настроен към нас, то и неговото място е сред нас на 20.03. Даже смятам за задължително публично да го поканим за да е ясно на обществото че не правим политически кампании и нямаме нищо против управлението дотолкова, доколкото то не накърнява нашите трудови и личностни права и общи интереси. Крайно време е вместо демагогия от сградата на 6-ти септеври да се роди промяна, така необходима на всички. Крайно време е на емблемите на полицията, граничарите и пожарната да пише "ДА СЛУЖИ И ДА ЗАЩИТАВА", за да е ясно на обществото че ние сме преди всичко с тях, и едва тогава с разни министри, политици президенти и други СЛУЖИТЕЛИ на същото това общество. Време е промивките на мозъците да спрат, време е да се разбере че МВР не е машата за репресии, а е една модернизираща се структура-гарант за обществения ред в малка БЪЛГАРИЯ.
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  madcop
  СФСМВР ВИП
  СФСМВР ВИП
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София

  Re: УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

  Мнениеот Stoni

  На мен написаното от Галентин ми звучи като опит за заплаха..и то глупава..
  Всъщност някой си показва истинската същност под агнешката кожица..
  Е, само че този път си няма работа с оФчици, изведени под строй, платени от казионните синдикални структури..с десетници и отговорници..и в отказ или по целесъобразност да ги натупа жандармерията..
  Тук, сега, днес имаме изключително различна ситуация г-н министър.
  Съжалявам за неспособността ви да се справите нагоре и обърнете посоката на искания към министерския съвет и парламента с ораторски способи, убедителни мотивиации с които да представите нещата в истински нужната посока и светлина, която в реалността е социална за членовете на синдиката но всъщност е нужната за реалното икономически и политическо преобраувание на страна от последно място в един демократичен и развит икономически и социално съюз.
  Нищо ново не откривам и това не са мои открития за необходимото в тези условия. Тези същите процеси са преживели много страни и ако ги съпоставим най вече приличат на условията при която са се развили западните щати на америка след индустриалния, комуникационен и инфраструктурен подем.
  Правителствата на отделните все още държави там в тези условия са подържали единствено най вече само две системи. Правоохранителната в лицето на полицията и законо-прилагащата в лицето на съда. В нашите условия се налага същата схема и вие сте длъжен ако наистина ще ставате политик, след като сте заели политически пост в едно от най важните министерства в момента да го демонстрирате. Ако ли не просто ще си заминете както онези преди веас и някой друг ще свърши нужното, защото държавата ни друг изход и път към измъкване от блатото няма.
  Признавам, че основния стожер на правоприлагането от който най сериозно се долавя справедливостта е доста проблемен но и той е под процес, който ще вземе връх в близките месеци и ще реши своите проблеми.
  На 20 март нашата задокеанска супортираща секция на СФС също ще протестира в знак на солидарност с колегите си в България и най важния знак, който ние ще се стремим да им дадем е спокойствието за сигурния тил и гръб, който ще имат от тук ако се наложи да спасяват децата си от вашите репресии. Всеки член и неговото семество ще бъде посрещнат и подпомогнат до момента в който си стъпи на крака и намери сили да се изправи и отново да погледне какви ги вършите.
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  Stoni
  Старши
  Старши
  Влез в чата на СФСМВР  Re: УС на СФСМВР реши: ПРОТЕСТ!

  Мнениеот VENKO

  Щом си позволяват такива пошли и подли начини за сплашване то ние сме наистина на правилния път.ДИАЛОГ ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО.
  ЩЕ СЕ ВИДИМ НА 20.03 У ШОПСКО
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  VENKO
  Младши
  Младши
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: гр.Варна

  Facebook коментари

  Следваща

  

  Назад към Предстоящи събития  Кой е на линия

  Регистрирани потребители: bingbot, Facebook, Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

  cron