С ОБИЧ ЗА ДЕЦАТА, В ПАМЕТ НА БАЩИТЕ – ГЕРОИ!

[   Facebook коментара ]

Предстоящи събития

С ОБИЧ ЗА ДЕЦАТА, В ПАМЕТ НА БАЩИТЕ – ГЕРОИ!

Мнениеот sfsmvr

  Кампанията на Синдикална федерация на служителите в МВР под надслов "С обич за децата, в памет на бащите - герои"стартира през м. февруари 2010г. с първия турнир по футбол, който бе организиран от Съвет на председателите на синдикални дружества СПСД-София и Столичен общински съвет. Той се проведе в рамките на 3 дни в зала „Хр. Ботев“ и събраните средства бяха раздадени на семействата на загиналите при изпълнение на служебния им дълг наши колеги.
  Впоследствие се проведоха множество мероприятия като "Спортен празник" на стадион "Раковски" с участието на кмета на София, г-жа Й. Фандъкова, Спортна Асоциация на МВР, СК "Левски" и др.
  С активната заслуга на един човек с голямо сърце, председателя на СК "Левски" г-н Стоян Хранов бе организирано кръщене на едно от децата в храма до стадион "Герена", като кръстница на детето стана г-жа Й. Фандъкова.
  Успоредно с това в страната на местно ниво с участието на деца и колеги се организираха и проведоха велопоход, турнири по футбол, шахмат и стрелба - Петрич, Кюстендил, Плевен, Варна, Бургас. За новогодишните празници се организираха и проведоха тържества за децата с много музика, игри и подаръци. В София тези тържества са провеждани в хотел "Триада" и през миналата година в новооткритата сграда на фирма "Примекс".
  Подаръците бяха осигурени от "Примекс" ООД и "Хиполенд". В кампанията са участвали и фирми като "Офис 1", "Виваком", „Еко петролиум“, които отделят част от средствата си и ги привеждат на СФСМВР за благотворителната дейност. В началото на тази година бяха отпуснати около 6 000 лв. за за децата.
  В мероприятията в страната се включват и колеги от синдиката на затворите, СК "Нефтохимик", "Лукойл", община Бургас, охранителни фирми, медии, вериги магазини, застрахователни компании и др.

  За празника на полицията - Архангеловден през изминалата година в София бе организирана изложба на рисунки на деца, вкл. и на загинали наши колеги, а също и на служители от МВР.
  Професионален художник оцени творбите и на отличилите се бяха раздадени награди. Художничката на най-добрата рисунка получи ваучер за закупуване на материали за рисуване от специализиран магазин.
  Подобна изложба бе организирана и от членовете на Федерацията в гр. Плевен.
  През пролетта на тази година около 50 служители на МВР се включиха в първия по рода си турнир за полицаи, организиран от СПСД-София -СФСМВР и стрелбище "Герена" по правилата на IDPA. През есетнта на 2011г. бяха проведени няколко благотворителни турнира по стрелба в няколко града в страната.
  През лятото на 2011г. с активното съдействие на представители на СФСМВР и проявеното разбиране на ръководството на МВР бе организиран летен лагер за деца в Гърция, като организацията относно децата на загиналите служители бе поета от СФСМВР. Поканата бе получена от гръцкото вътрешно ведомство до МВР.
  Подпомагаме и абитуриентите, като през миналата година им бяха изработени безплатно костюмите и роклите от фирма „Хъчитекс“ - Пловдив и им бяха осигурени автомобили. СФСМВР подпомогна абитуриентите през тази година и с финансова подкрепа.
  Помагаме и в ежедневните проблеми на децата и техните семейства – свързани с намиране на работа /особено в страната/, юридическа и др. консултация, с поддръжка на дома, бита или автомобила и пр. Голяма част от пряко ангажираните в кампанията членове на СФСМВР сме приятели с децата и семействата на загиналите наши колеги.
  От началото на нашата дейност до момента са събрани над 50000 лв.
  За разлика от кампанията на МВР, която е предимно преди и около Коледа и Нова година, ние се опитваме да провеждаме целогодишно различни мероприятия и да бъдем близо до нашите деца и семейството им, като сме полезни дори и в най-дребните ежедневни проблеми.
  Ние, членовете на СФСМВР сме убедени, че не можем да компенсираме липсата на загиналите наши колеги, но с действията си се опитваме да бъдем полезни на техните деца и семейства.
  Можете да се включите в тази благородно начинание като дарите средства в набирателната сметка на СФСМВР в банка ОББ BG60UBBS80021029636330 или в набирателните каси на мястото на турнира в комплекс „Спортна София“ – парк „Борисова градина“.


  PRES-PECHAT.rar
  (904.61 KiB) 395 пъти
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Facebook коментариНазад към Предстоящи събитияКой е на линия

Регистрирани потребители: Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

cron