СФСМВР В МЕДИИТЕ

[   Facebook коментара ]

Re: СФСМВР В МЕДИИТЕ

Мнениеот ilia

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/11/ ... rotestira/

zx450y250_1213261.jpg
zx450y250_1213261.jpg (44.9 KiB) Прегледано 7314 пъти


И полицаите ще протестират. Това е решила Синдикалната федерация на полицейските служители, съобщи БНР.

Служителите на реда са против увеличаването с две години на осигурителния стаж за работещите в МВР и против заобикалянето на полицейските синдикати при взимането на това решение.

Валентин Попов, лидер на организацията, съобщи, че служителите в министерството ще подкрепят протеста, който КНСБ и КТ "Подкрепа" организират на 30 ноември.

Около 7000 души от МВР ще искат да се пенсионират в най-скоро време, прогнозира по-рано през месеца той.

"Ние получихме едно писмо, адресирано до служителите в МВР от министър Цветанов", разказа Попов пред Националното радио. "Благодаря му за това писмо, в него има някои хубави неща. В него между другото се казва, че социалният диалог в МВР продължава да съществува и да се води, само че политическото ръководство на МВР научава в последния момент за промени, които касаят негови служители. Значи е прекъснат социалният диалог някъде на по-високо ниво."

Няма насрочена дата, но протести ще има, категоричен беше лидерът на СФСМВР. Решението потвърждава заявено по-рано през ноември намерение на организацията.

Попов съобщи, че се водят разговори с представители на профсъюзите във военното министерство, както и със синдиката на надзирателите в затворите. Не изключи да има протести на целия сектор "Сигурност".

Председателят на синдиката на служителите в затворите в България Иван Петров също обяви преди десетина дни, че се обмислят протестни действия.
Сигнатура:
  Илия Димитров Кузманов, ЧЛЕН на СД на СФСМВР при 05 РУ СДВР,
член на УС на СФСМВР
  Kогато животът ти поднесе палячовци, направи си....цирк!
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  ilia
  Администратор
  Администратор
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София
  Re: СФСМВР В МЕДИИТЕ

  Мнениеот ilia

  http://novinar.bg/news/-politcaite-shte ... yNg==.html


  1322332272_7.jpg
  1322332272_7.jpg (25.73 KiB) Прегледано 7314 пъти

  Полицаите ще подкрепят националния протест на 30 ноември. Това съобщи лидерът на синдикатите им Валентин Попов.

  Той подчерта, че служителите на МВР ще подкрепят общия национален протест на 30 ноември, но не е ясно кога точно ще направят свой собствен.

  „Ние сме против увеличаването с две години на общия осигурителен стаж за държавните служители в МВР, ще протестираме срещу това. Второ - ние сме категорично против начина, по който това става - не само без консултации и разговори със синдикалните организации на тези служители, но и без те да бъдат информирани предварително", заяви Попов.

  По думите му служителите на МВР са получили писмо от министър Цветанов, в което се посочва, че социалният диалог в МВР продължава да съществува и да се води, само че политическото ръководство на министерството научава в последния момент за промени, които касаят негови служители.
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  ilia
  Администратор
  Администратор
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София

  Re: СФСМВР В МЕДИИТЕ

  Мнениеот sfsmvr

  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  sfsmvr
  SFSMVR Admin
  SFSMVR Admin
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7

  Re: СФСМВР В МЕДИИТЕ

  Мнениеот ilia

  в. "Комсомолска правда":Полицейские Болгарии выступили против сокращения оплачиваемых отпусков

  Возмущение стражей порядка вызвало намерение правительства урезать оплачиваемый отпуск, а также другие инициативы по сокращению льгот и доходов служителей полиции

  Профсоюзная федерация служителей полиции распространила в болгарских СМИ заявление, в котором говорится: „Заявляем, что будем всячески бороться и не допустим этого безумного управленческого решения”. Речь идет о недавнем высказывании министра финансов Болгарии Симеона Дянкова о планируемом сокращении длительности оплачиваемого отпуска служителей полиции.

  По мнению профсоюзов, недопустимо принимать какие-то решения, затрагивающие профессиональные права служащих полиции, без обсуждения с заинтересованной стороной - самими полицейскими, интересы которых представляют профсоюзные структуры МВД.

  В настоящее время профсоюз полицейских ждет встречи с министром финансов Дянковым для разъяснения его заявления и обсуждения позиции правительства в этом вопросе.

  |
  Источник: Комсомольская правда
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  ilia
  Администратор
  Администратор
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София

  Re: СФСМВР В МЕДИИТЕ

  Мнениеот ilia

  http://www.focus-radio.net/

  "Служителите на МВР в Благоевград не са съгласни с орязването на платения им отпуск, каза за Радио “Фокус”-Пирин Искра Ценкина, председател на полицейския синдикат в Благоевград."- Това е синдикалното дружество на СФСМВР в Благоевград.
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  ilia
  Администратор
  Администратор
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София

  Re: СФСМВР В МЕДИИТЕ

  Мнениеот ilia

  Полицаите са против намаляването на платения отпуск
  Размер на текста  Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) обяви, че не приема последното изказване на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков за орязване на платения отпуск на служителите в министерството.

  "Заявяваме, че няма да допуснем и ще се борим с всички възможни средства срещу това управленско безумие", се посочва в позиция на синдиката.

  Според полицаите е недопустимо да се вземат решения, които засягат професионалните права на служителите в МВР, без участието на най-голямата синдикална организация в МВР.

  "Министър Дянков прави нов опит да се подиграе с неуморния денонощен труд на служителите на МВР. Ние все още чакаме отговор на писмата ни с искане за среща с него, преди поредната му медийна изява с нови, неаргументирани идеи", се казва още в позицията.

  Правителството реши да намали от 12 на 5 дни допълнителния отпуск, който се полага на държавните служители за ненормирано работно време.

  Промяната традиционно пропуска силовите ведомства. В Министерството на отбраната чиновниците имали сключен колективен трудов договор, който трябва да са се промени, преди да се пристъпи към евентуална промяна в срока на отпуските.

  Нов момент обаче е, че вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов този път е изразил готовност за въвеждане на ограниченията.
  http://www.mediapool.bg/полицаите-са-против-намаляването-на-платения-отпуск-news188735.html
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  ilia
  Администратор
  Администратор
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София

  Re: СФСМВР В МЕДИИТЕ

  Мнениеот ilia

  Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) категорично не приема последното изказване на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков за орязване на платения отпуск на служителите в министерството.

  В позиция на федерацията, изпратена до медиите, се казва: "Заявяваме, че няма да допуснем и ще се борим с всички възможни средства срещу това управленско безумие".

  Недопустимо е да се вземат решения, които засягат професионалните права на служителите в МВР, без участието на най-голямата синдикална организация в МВР - се казва в позицията.

  "Министър Дянков прави нов опит да се подиграе с неуморния денонощен труд на служителите на МВР. Ние все още чакаме отговор на писмата ни с искане за среща с него, преди поредната му медийна изява с нови, неаргументирани идеи", се казва в позицията.
  Автор:
  Novini.bg
  http://www.novini.bg/news/45056-синдикатите-на-мвр-скочиха-срещу-симеон-дянков.html
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  ilia
  Администратор
  Администратор
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София

  Re: СФСМВР В МЕДИИТЕ

  Мнениеот odjata

  С действията си правителството задълбочава, а не решава проблемите, с които се сблъскват служителите на МВР, заявиха от полицейската синдикална организация. Затова те настояват за спешна среща с Бойко Борисов. Близо две години след единствената подобна среща всички покани за нов разговор между синдиката и Борисов останаха не само неуспешни, но и без отговор, категорични са полицаите.
  Официална покана до Борисов от страна на синдиката е отправена отново на 1 февруари. Униформените се заканиха, че този път ще изпращат поканата всеки ден, докато се проведе исканата от тях среща. На нея те настояват да се обсъдят намеренията на правителството и предложенията на социалните партньори.
  В сектор "Сигурност" продължават да се осъществяват реформи при пълна липса на социален диалог и съгласуваност със социалните партньори, категорични са от синдиката. Според тях социалният диалог в рамките на МВР в много отношения изчерпва възможностите си, а в резултат на неразумните действия на Симеон Дянков в сектора възниква сериозно напрежение, което спешно трябва да бъде овладяно.
  ДУМА припомня, че полицейският синдикат многократно предприе различни действия, за да провокира правителството към провеждане на диалог за ситуацията в МВР. Освен поканите за разговор с премиера униформените няколко пъти излязоха на протест. В края на миналата година полицаите се обявиха против вдигането на годините за пенсия с две, въпреки че в писмо до тях вътрешният министър Цветан Цветанов заяви, че само тази реформа ще засегне системата на МВР. Тогава те заявиха, че напълно не приемат реформата, както и начина, по който правителството взима решения. Нарушава се изцяло Конституцията и правата на всички служители в тази държава, заявиха от синдиката. Освен че не са съгласни с пенсионната реформа, полицаите продължиха и с исканията си за по-добри условия на труд.
  http://www.duma.bg/duma/node/26478
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  odjata
  Младши
  Младши
  Влез в чата на СФСМВР  Re: СФСМВР В МЕДИИТЕ

  Мнениеот ilia

  newspaper_preview.jpeg
  newspaper_preview.jpeg (60.23 KiB) Прегледано 7226 пъти
  :ugeek:
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  ilia
  Администратор
  Администратор
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София

  Re: СФСМВР В МЕДИИТЕ

  Мнениеот ilia

  И полицаите почват протест, чакат среща с Бойко
  10:12 / 26.02.2012
  Униформените искат по-добри условия на труд и повече сигурност в работата


  15777_main.jpg
  15777_main.jpg (109.35 KiB) Прегледано 7226 пъти


  В знак на протест полицаите от цялата страна отново ще пушат и ще пият вода. Решението е взето на заседание на синдикалната федерация на служителите на МВР, посочва в. "Преса". Униформените искат по-добри условия на труд и повече сигурност в работата. Ако исканията им не бъдат удовлетворени до 31 март, синдикатите готвят национален протестен митинг в цялата страна.

  От 1 февруари досега всеки ден те пращат писмо до премиера Бойко Борисов с молба за среща за решаване на проблемите. Отговор обаче няма.

  "На 28 февруари ще изпратим писмо и на вътрешния министър Цветан Цветанов и заместниците му. В него ще поискаме в десетдневен срок ( до 9 март) да се видим с тях, за да обсъдим предложенията ни", казват от федерацията.

  Ако няма среща, синдикатите ще изтеглят представителите си от работните групи по закона и ще организират национален протестен митинг.

  Служителите на МВР нямат право на ефективна стачка, затова вече няколко пъти организираха мълчаливи протести в градинката до вътрешното ведомство.
  Източник: SNews.bg
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  ilia
  Администратор
  Администратор
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София

  Re: СФСМВР В МЕДИИТЕ

  Мнениеот ilia

  Полицаите отново на протест коментари/16
  Чакат среща с Бойко до март
  26 февруари 2012, 09:29

  София, България
  20120226.latncgbohn.jpg
  20120226.latncgbohn.jpg (35.99 KiB) Прегледано 7226 пъти


  Полицаите от цялата страна отново ще пушат и ще пият вода в знак на протест. Решението е взето назаседание на синдикалната федерация на служителите на МВР, посочва в. “Преса”. Униформените искат по-добри условия на труд и повече сигурност в работата. Ако исканията им не бъдат удовлетворени до 31 март, синдикатите готвят национален протестен митинг в цялата страна.
  От 1 февруари досега всеки ден те пращат писмо до премиера Бойко Борисов с молба за среща за решаване на проблемите. Отговор обаче няма.

  “На 28 февруари ще изпратим писмо и на вътрешния министър Цветан Цветанов и заместниците му. В него ще поискаме в десетдневен срок ( до 9 март) да се видим с тях, за да обсъдим предложенията ни”, казват от федерацията.

  Ако няма среща, синдикатите ще изтеглят представителите си от работните групи по закона и ще организират национален протестен митинг.

  Служителите на МВР нямат право на ефективна стачка, затова вече няколко пъти организираха мълчаливи протести в градинката до вътрешното ведомство.
  [+/-] Авторски права за това мнение
  Аватар
  ilia
  Администратор
  Администратор
  Влез в чата на СФСМВР


  Местоположение: София

  Facebook коментари

  Предишна

  

  Назад към Архив  Кой е на линия

  Регистрирани потребители: Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

  cron