Полицаите ще носят палта през зимата

[   Facebook коментара ]

Полицаите ще носят палта през зимата

Мнениеот sfsmvr

Полицаите ще носят палта през зимата

Image_2187065_411.jpg
Ръководсвото на МВР реши да въведе нови аксесоари в полицейските униформи. През зимата служителите на реда в парадните си одежди ще имат и палто. А за лятото и мъжете, и дамите в редиците на полицията ще получават трикотажни леки блузи с надпис на съответната ролицейска служба.


Палто, термобельо, летни фланелки с надписи на съответната служба на полицията - това са част от нововъведенията в униформите на различните служители в състава на МВР, става ясно от промени в специалната наредба на министерството. Документът бе публикуван в петък в "Държавен вестник".

Палтото вече ще е част от официалните парадни униформи на главни и старши комисари в МВР, става ясно от промените. Служебната зимна дреха ще влезе и в мъжкия, и в дамския униформен гардероб. Досега като връхна дреха в наредбата фигурираше само коженото манто. За жените в МВР в строевата униформа за студените месеци вече ще влиза и пуловер с шпиц деколте.

Полицаите и от двата пола зимно време ще се сдобият и с чифтове термобельо - клин и фланелка - нещо, с което не са разполагали досега. Ръководството на МВР е помислило и за жегите - служителите на реда в униформа ще получават от службата и летни трикотажни блузи с надпис и цвят за съответната структура на министерството.

Държавните служители от сектор "Гранични проверки" и сектор "Летищна сигурност" на висок пост пък ще се разделят с цивилното си облекло по време на работа, става ясно от наредбата. Същото важи и за шефовете в СДВР, които работят по направление охранителна полиция, например. За сигурността на служителите на реда от Пътна полиция пък върху униформите им - и зимни, и летни, ще бъдат пришити светлоотразителни кантове от външната страна на ръкавите и крачолите, става ясно още от промените.

Модификации има и в пагоните и отличителните знаци по униформите.
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Facebook коментариНазад към АрхивКой е на линия

Регистрирани потребители: Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

cron