Нов знак предупреждава за камери на пътя

[   Facebook коментара ]

Нов знак предупреждава за камери на пътя

Мнениеот sfsmvr

  Нов знак предупреждава за камери на пътя

  Tой ще сигнализира на водачите да намалят скоростта, тъй като попадат в зона на видеонаблюдение

  Нов знак ще предупреждава шофьорите за камери на пътя. Той ще дава знак на водачите да намалят скоростта, тъй като попадат в зона на видеонаблюдение. Както вече стана ясно, от март в битката с високите скорости по пътищата се включват отново глобите от мобилните камери съобщава Нова телевизия.

  Досега всеки фиш за превишена скорост, издаден от радарите в патрулките, оставаше съмнения в шофьорите. Заради тези съмнения съдът спря фишовете от мобилните камери. Равносметката - тежките катастрофи и жертвите растат, а наказаните на пътя намаляват. Затова битката за връщането им в контрола на пътя продължи със законови промени.

  За да може катаджиите отново да глобяват с фишовете от радарите, с GPS точно трябва да се посочи мястото на проверка.

  "Всички места ще бъдат предварително обявявани чрез интернет, означавани със знаци, чрез медиите - целта е да постигнем една справедлива процедура. Гражданите да знаят къде ще бъдат контролирани и ние да можем да си свършим работата", обясни началникът на „Пътна полиция" Антон Антонов.

  Първата крачка е нов знак - Е 24, който от март ще ни предупреждава за стационарни камери и радари на пътя. Всеки ден се произвеждат между 400 и 600 знаци. Първо се прави заготовката по форма. Следва допълнителна обработка и поставяне на светолотразителното фолио.

  Животът на един знак е 10 години. Той не само трябва да указва, но и да предпазва шофьорите при инцидент. Крайната цел е затягането на контрола да намали инцидентите. За да е валиден електронният фиш, вече ще се посочва посоката на движение и началото и края на засичането на скорост от всеки патрул на пътя.

  От началото на годината само за 24 дни войната по пътищата е взела 25 жертви, а ранените са 441.
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Facebook коментариНазад към АрхивКой е на линия

Регистрирани потребители: bingbot, YandexBot3

cron