Протест срещу рокадите в МВР

[   Facebook коментара ]

Протест срещу рокадите в МВР

Мнениеот sfsmvr

  Протест срещу рокадите в МВР

  Според организаторите протестът се състои, защото случващото се през последните два дни удивително наподобява на случилото се през юни 2013 г., когато Делян Пеевски беше избран за председател на ДАНС

  От „Протестна мрежа” излязоха на протест срещу рокадите в МВР пред Министерски съвет.

  Според съобщението на организаторите протестът се организира, защото случващото се през последните два дни удивително наподобява на случилото се през юни 2013 г., когато Делян Пеевски беше избран за председател на ДАНС.

  "Днес сме тук, защото смятаме, че моделът „Кой” не е разграден и не виждаме никакви ясни заявки за неговото разграждане, дори напротив. Главните действащи лица, които доказаха своята неспособност да се справят с реалните проблеми в тази държава, продължават да бъдат на управленски позиции”, коментира Георги Илиев от „Протестна мрежа” пред Нова ТВ.

  Кандидатурата на Румяна Бъчварова за вътрешен министър той коментира с думите, че искрено се надява да работи в правилната посока.

  "Концепцията, с която създадохме „Протестна мрежа”, беше, че има коректив на всяка власт. Без значение кой е на власт, ние се опитваме да бъдем будната съвест на това общество”, каза още Илиев.

  "Искаме възстановяването на Веселин Вучков на поста министър на вътрешните работи, отстраняването на председателя на ДАНС Владимир Писанчев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров", заяви пред БГНЕС една от протестиращите Цветелина Денкова.

  Денкова каза още, че събралите се искат съдебна реформа и лустрация.

  "Законодателните промени трябва да бъдат осъществени, такава както правителството обеща, когато пое властта. Нека хората, които обещаха реформи да си свършат работата и задкулисието да бъде преустановено", призова тя.

  Запитана защо смята, че Вучков трябва да остане вътрешен министър, Денкова заяви, че в момента, когато той е подал оставка, е станало много лесно да се вдигат ръце и че хората са се настроили срещу премиера. Според нея Борисов е поставен до стената.

  "Оставките на Лазаров и Писанчев се искаха много преди това, но Борисов не отстрани нито един от двамата. Трябва да бъде сложен край на управлението на мафията в държавата", категорична бе тя.

  "Само празни обещания. Очаквахме да има някаква промяна, намек за промяна, може би, но всичко си е постарому", заяви Валентин Димитров и изрази недоволство от факта, че хора от правителството и дори президентът Плевнелиев "лобират за престъпни каузи като съсипването на Пирин".

  Димитров каза, че се обявява срещу страха от статуквото и модела КОЙ. "Всеки в нашата държава може да прави всичко, както на него му изнася, защото е част от политическата власт или е натрупал много пари. Да, но ние искаме да живеем вече. Писна ни да се страхуваме", каза още Димитров.
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Facebook коментариНазад към АрхивКой е на линия

Регистрирани потребители: Google [Bot]

cron