Румяна Бъчварова - жена влиза в МВР

[   Facebook коментара ]

Румяна Бъчварова - жена влиза в МВР

Мнениеот sfsmvr

  Румяна Бъчварова - жена влиза в МВР

  Изображение

  Румяна Бъчварова бе предложена за вътрешен министър в деня, в който стана ясно, че Борисов ще предприеме отлаганите досега промени в професионалното ръководство на МВР

  Жена ще застане начело на МВР за втори път в най-новата ни история. Петя Първанова ръководеше вътрешното министерство два месеца в служебния кабинет на Марин Райков (13 март - 29 май 2013).

  Румяна Бъчварова бе предложена от премиера да заеме мястото на подалия оставка Веселин Вучков в същия ден, в който стана ясно, че Борисов ще предприеме отлаганите досега промени в професионалното ръководство на МВР. За разлика от Първанова обаче, която дойде от системата на МВР, Бъчварова само допреди няколко години бе експерт в областта на маркетинга и проучването на общественото мнение.

  "Ще предложа за министър човек, който ще гарантира спокойствието. Ще положа огромни усилия милиционерски номера да не минават повече. Дано колегите от БСП, ДПС и "Атака" да ме разберат правилно" - с тези думи Борисов обяви номинацията на Бъчварова.

  Досега, като вицепремиер, тя отговаряше за коалиционната политика и държавната администрация, а силовите министерства наблюдава Миглена Кунева.

  В първия кабинет на Борисов Бъчварова бе началник на политическия кабинет на премиера. Избрана бе за депутат от ГЕРБ в 43-тото НС.

  Заедно с Цецка Цачева и Менда Стоянова, Румяна Бъчварова бе в преговорния екип на ГЕРБ за съставянето на правителство след последните избори и е смятана за един от архитектите за постигането на управляващо мнозинство в НС.

  По образование е социолог, завършила е СУ "Св. Климент Охридски". Преминала е обучение за избирателната система и предизборната кампания в САЩ и политически кампании и кадрова политика в Консервативната партия на Великобритания.

  В периода от 1985 до 1995 г. е ръководител отдел „Анализ на програмата“ в Българското национално радио.

  От 1995 до 2001 г. е директор проучвания в „Маркет ТЕСТ“ АД. Между 2001 и 2009 г. е главен изпълнителен директор в агенция за социологически проучвания „Маркет Линкс“ ООД. През 2014 г. е била консултант по проекти в МЛ Консулт.

  От февруари 2014 г. е член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Facebook коментариНазад към АрхивКой е на линия

Регистрирани потребители: Facebook, Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

cron