И шефът на ДАНС подаде оставка

[   Facebook коментара ]

И шефът на ДАНС подаде оставка

Мнениеот sfsmvr

    И шефът на ДАНС подаде оставка

    По-рано, докато разглеждаше новата сграда на Софийския районен съд, Борисов каза , че очаква в 10.45 при него да дойде и Писанчев да подаде оставка. Преди минути Писанчев е депозирал оставката си в кабинета на премиера.

    Той беше избран за председател на ДАНС в предишния мандат при управлението на БСП и ДПС. До неговия избор след скандала, разтърсил кабинета "Орешарски" с избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

    Името на разузнавач № 1 нашумя покрай скандала „Галерия” през 2008 г. - за подслушване на депутати от вътрешната комисия в парламента и журналисти. В края на септември 2008 г. той беше спешно отстранен от Петко Сертов като директор на „Сигурност” в ДАНС. Информационното дело „Галерия” бе започнато от ДАНС по повод публикации на сайтa „Опасните” и след съмнения за изтичане на класифицирана информация от службата. Скандалът тръгна, когато депутати от вътрешната парламентарна комисия откриха телефоните си в списъците с подслушвани лица в рамките на „Галерия”. Тогава депутатът от БСП Татяна Дончева съобщи, че Владимир Писанчев е дал зелена светлина за започването на разработката. Той обаче отрече обвиненията. Писанчев категорично заяви, че не е подслушвал депутати и увери, че Сертов е знаел за всички разследвания, които са извършвали.

    По-късно избухна и скандала около срива на КТБ и името на председателя на родното ФБР отново бе подложено на атаки. "Арести на тези хора. Така, както Цветан Цветанов го влачеха по съдилищата, трябва тези да ги видя всичките там повлачени – от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев – всичките. Орешарски пръв", призова на 13 юли м.г. лидерът на ГЕРБ.
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Facebook коментариНазад към АрхивКой е на линия

Регистрирани потребители: Facebook, Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

cron