MO освободи директора на "Военна информация" Веселин Иванов

[   Facebook коментара ]

MO освободи директора на "Военна информация" Веселин Иванов

Мнениеот sfsmvr

  Министърът на отбраната освободи директора на "Военна информация" Веселин Иванов

  С г-н Иванов не можахме да постигнем консенсус по важни въпроси относно работата на Службата, особено по кадровото й развитие, където 39 % от ръководния състав е назначен преди 1991 г., коментира министър Николай Ненчев

  Със заповед от днес министърът на отбраната Николай Ненчев освободи от длъжност директора на службата "Военна информация" Веселин Иванов, съобщиха от военното министерство. Веселин Иванов е на този пост от декември 2010 г.

  "С г-н Иванов не можахме да постигнем консенсус по важни въпроси относно работата на Службата, особено по кадровото й развитие, където 39 % от ръководния състав е назначен преди 1991 г.", коментира причините за смяната министър Николай Ненчев.

  Сред мотивите за освобождаването на директора на службата е и нуждата от по-голяма оперативна съвместимост със службите на НАТО. Смятам, че много от елементите на това сътрудничество за момента липсват, посочил министърът.

  За временно изпълняващ директор на службата "Военна информация" е назначен полк. Светослав Даскалов.

  Министър Ненчев очаква от новото ръководство на службата да извърши в кратки срокове необходимите реформи, да даде шанс на млади офицери да докажат професионалните си качества и да им предостави възможност да заемат ръководни длъжности, се посочва в съобщението.

  В момента има и постъпила информация за нередности в службата, които трябва да се проверят, и новото ръководство да предприеме необходимите правни действия, заявяват още от Министерството на отбраната.

  "Очаквам Служба "Военна информация" да продължи да осигурява навременна и актуална информация", посочил министърът на отбраната.
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Facebook коментариНазад към АрхивКой е на линия

Регистрирани потребители: Facebook, Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

cron