Плевнелиев назначи Георги Костов за главен секретар на МВР

[   Facebook коментара ]

Плевнелиев назначи Георги Костов за главен секретар на МВР

Мнениеот sfsmvr

  Плевнелиев назначи Георги Костов за главен секретар на МВР

  Миналата седмица главният секретар на ведомството Светлозар Лазаров подаде оставка

  Президентът Росен Плевнелиев освободи Светлозар Лазаров като главен секретар на МВР и назначи на длъжността досегашния му заместник Георги Костов.

  По предложение на Министерския съвет държавният глава издаде указ и за освобождаването от длъжност на председателя на ДАНС Владимир Писанчев.

  Принципите за издигането на кандидатури за главен секретар на МВР и за председател на ДАНС, както и възможните номинации, бяха съгласувани с президента по време на срещата му с министър-председателя Бойко Борисов на 6 март, съобщават от прессекретариата на държавния глава.

  Миналата седмица главният секретар Светлозар Лазаров подаде оставка, след като тя му бе поискана от премиера Бойко Борисов.

  По-рано днес вътрешният министър Румяна Бъчварова обеща приемственост в МВР, както и, че новият главен секретар на ведомството ще е от екипа на предшественика ? Веселин Вучков.

  До назначаването на нов председател на ДАНС, тези функции ще се изпълняват от настоящия заместник-председател на агенцията Недялко Недялков.

  В петък Владимир Писанчев заяви пред премиера, че се оттегля от ръководния пост в ДАНС.

  Ден по-рано министър-председателят заяви в парламента, че ще поиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев.

  Това се случи след изненадващата оставка на вътрешния министър Веселин Вучков миналата сряда. Вучков обяви, че напуска правителството заради невъзможността за смяна на Лазаров и Писанчев, както и за структурна реформа в МВР.
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Facebook коментариНазад към АрхивКой е на линия

Регистрирани потребители: Facebook, Google [Bot], Majestic-12 [Bot]

cron