МВР предлага да плаща допълнително по 0,25 лв. на час за нощ

[   Facebook коментара ]

Пресата днес ...

МВР предлага да плаща допълнително по 0,25 лв. на час за нощ

Мнениеот sfsmvr

МВР предлага да плаща допълнително по 0,25 лв. на час за нощен труд

Министерството на вътрешните работи предлага за всеки отработен час през нощта или за част от него между 22.00 и 06.00 часа на държавните служители в системата на МВР да се изплаща допълнително възнаграждение за нощен труд в размер на 0,25 лв. Това става ясно от проект на заповед, публикуван на сайта на ведомството днес.

От предложението следва, че полицаите ще получават допълнително два лева за осем отработени часа през нощта. Освен това със заповедта се определя и допълнителното възнаграждение, когато служителят се води "на разположение и се намира извън местоработата си" на място, определено със заповед и/или график. Тогава ще му се изплаща допълнително за всеки час или част от него в размер на 0,10 лв.

Заповедта определя и размера на допълнителните възнаграждения и на официални празници за полицаите. Това ще става като се удвои сумата за всеки отработен час, която получава служителя според основното му месечно възнаграждение.

Според мотивите към проекта на заповед, тя няма да доведе до необходимост от допълнителни финансови средства по бюджета на МВР.

Източник: 24 Часа
[+/-] Авторски права за това мнение
Аватар
sfsmvr
SFSMVR Admin
SFSMVR Admin
Влез в чата на СФСМВР


Местоположение: България, София, ул. "Иван Вазов" №42, ет.2, ап.7
Facebook коментариНазад към Пресата днесКой е на линия

Регистрирани потребители: bingbot, Google [Bot]

cron